Matematik

Vektorer i rummet

10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe mig med opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af Soeffi


Svar #2
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Skal jeg finde AB og CD og derefter krydsproduktet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2015 af mathon

En normalvektor til planen \alpha
er:
                                  \overrightarrow{n}=\overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AD}


Svar #4
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Super, tak :)


Svar #5
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

B har 4 tal, hvad gør jeg så når A kun har 3 i punktet?


Svar #6
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2015 af Soeffi

#5

B har 4 tal, hvad gør jeg så når A kun har 3 i punktet?

Y koordinaten til B er 3½


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ethvert af punkterne har 3 koordinater. B har koordinaterne: B(4 ; 3,5 ; 1)  x = 4 , y = 3,5 , z = 1 .


Svar #9
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Nåååår ... Min fejl :) Men hvilket punkt skal jeg så bruge, for at kunne opstille linjens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Linien EF står vinkelret på planen ABCD og går gennem punktet E. Planens normalvektor n er derfor en retningsvektor for linien, og linien går gennem det kendte punkt E.


Svar #11
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

så (a,b,c)=(10.5, 0, -10.5) og Xo= 0, y0= 3 og z0= 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvordan er du nået frem til (a,b,c)=(10.5, 0, -10.5) ? Mener du, at dette er liniens retningsvektor?

Hvilken ligning har du fundet for planen α i spm a) ?


Svar #13
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg er kun nået frem til dette indtil videre..


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I a) finder man som en normalvektor for planen α , der indeholder rektanglet ABCD vektoren

        n = AB × AD = [1 ; 3,5 ; 1] × [-3 ; 0 ; 3] = [10,5 ; -6 ; 10,5] = 1,5·[7 ; -4 ; 7] .

En ligning for planen α er da

          7·(x - 3) - 4·y + 7·z = 0 .

b) En parameterfremstilling for linien gennem punktet E vinkelret på planen α er da

        [x ; y ; z] = [0 ; 3 ; 0] + t·[7 ; -4 ; 7] , t ∈ R .


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Din værdi for normalvektoren er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. februar 2015 af mathon

Èn normalvektor til planen \alpha
er:
                                  \overrightarrow{n_1}=\overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AD}
en mere bekvem normalvektor
er
                                   \overrightarrow{n}=\frac{2}{3}\cdot \overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AD}=\begin{pmatrix} 7\\-4 \\ 7 \end{pmatrix}
Med A som fixpunkt og P(x,y) som et vilkårligt punkt i \alpha
opfylder \alpha's
punkter:
                                   \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{AP}=0

                                    \begin{pmatrix} 7\\-4 \\ 7 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\y \\z \end{pmatrix}=0

                                   \alpha \! \! :\; \; 7x-4y+7z-21=0
                                   


Svar #17
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

#14

hvorfor siger du 1,5·[7 ; -4 ; 7] ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

(Indlægget i #16 blev rettet til korrekte værdier).


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det var for at få en normalvektor med "pæne" hele tal.


Svar #20
10. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Når jeg så skal finde koordinatsættet til F, skal jeg så projicere? 


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.