Matematik

Løsning af Differentialligning

11. februar 2015 af Yoghurt7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har et problem med at finde en løsning til en differentialligning, som kan ses i billedet jeg har vedhæftet. Er der nogen der kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: Differentialligning.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man efterviser, at en funktion er en løsning til en differentialligning ved at indsætte funktionen i differentialligningen. Funktionen indsættes på hver side i differentialligningen, og man efterviser, at funktionsudtrykkene på hver side er identiske.


Svar #3
11. februar 2015 af Yoghurt7 (Slettet)

Jeg har en smule svært ved at se hvordan jeg skal indsætte dem i differentialligningen, er det muligt du kunne give et eksempel på den første eller bare lidt af den?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

1) For funktionen

        v(t) = c·e-(k/m)t + (mg/k)

har man først venstresiden:

        v'(t) = -c·(k/m)·e-(k/m)t

og højresiden:

        g - (k/m)·v = g - c·(k/m)·e-(k/m)t -(k/m)·(mg/k) = - c·(k/m)·e-(k/m)t  = v'(t)

Højresiden er altså lig med venstresiden, og man ser, at differentialligningen er opfyldt.


Skriv et svar til: Løsning af Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.