Matematik

Reduktion

17. februar 2015 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen 

jeg har en opgave som er meget svær at forstå. det handler om reduktion. 

sådan lyder opgaven:

a) find værdien af det udtryk, når x = 4 og y = 1    

    udtrykket: 5x - 3x + 7y - 3y - 4x - 6x - y + x 

hvad er det man lige præcis man skal gøre. skal man gange 5 med 4 og 3 med 4 osv. eller hvad??

håber der er nogen der kan hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af mathon

          5x - 3x + 7y - 3y - 4x - 6x - y + x = 6y - 10x = 6·1 - 10·4


Svar #2
17. februar 2015 af sc1997 (Slettet)

mange tak for din svar, men kan du forklar nærmere hvor du har de tal fra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

Bemærk dog, at

        5x - 3x + 7y - 3y - 4x - 6x - y + x = 5x - 3x - 4x - 6x + x + 7y - 3y -y

                                                            = (5 - 3 - 4 - 6 + 1)x + (7 - 3 - 1)y

                                                             = 3y - 7x

                                                             = 3·1 - 7·4


Svar #4
17. februar 2015 af sc1997 (Slettet)

tusind tal det hjalp rigtig meget : ) 


Svar #5
17. februar 2015 af sc1997 (Slettet)

jeg mener tak 


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.