Matematik

isolere

17. februar 2015 af harruna (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kunne vel ikke få lidt hjælp til at isolere følgende i dokumentet. Har virkelig svært ved at vide hvad der skal gøres af parentesen. Vil meget gerne isolere x1.

Vedhæftet fil: isoler.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af Heptan

Kan du bekræfte at der er 5 variable P1, P2, p, m og x1?


Svar #2
17. februar 2015 af harruna (Slettet)

ja, vil egentlig bare gerne have den isoleret hvis det er muligt :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:isoler.png

Svar #4
17. februar 2015 af harruna (Slettet)

ja, sådan ser den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Iflg. udtrykket i #3 er der tale om en ligning af grad (p-1) i x1 . Det er ikke muligt i almindelighed at opskrive et udtryk for x1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

I hvilken sammenhæng forekommer dine udtryk (her og i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1571852 )


Svar #7
17. februar 2015 af harruna (Slettet)

Jeg må have gjort noget forkert så, får nemlig det der i parenteres ved at isolere x2 i dette her.
(p*x1p-1+x2p)/x2p=p1/p2.

Eller har jeg differentieret dette forkert. 

x1p+x2p
Skal differentiere med hensyn til x1 og x2. Det jeg har i tælleren er i forhold til x1 og det jeg har i nævneret er iforhold til xtil venstre i udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Differentierer man (x1p+x2p) mht. x1 får man p·x1p-1 .

Differentierer man (x1p+x2p) mht. x2 får man p·x2p-1

Forholdet mellem de to er da  (x1/x2)p-1


Svar #9
17. februar 2015 af harruna (Slettet)

Ok jeg prøver lige igen så, tror det måske er noget nemmere så.


Svar #10
17. februar 2015 af harruna (Slettet)

(p*x1p-1)/p*x2p-1=p1/p2.

Men hvis man så ville isolere x2 i dette, vil det så være lige så svært ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er overkommeligt nu. Hvis man har

        (x1/x2)p-1 = P1/P2

får man

        x1/x2 = (P1/P2)1/(p-1)

og dermed

        x2 = x1·(P2/P1)1/(p-1)


Svar #12
17. februar 2015 af harruna (Slettet)

Jeg takker mange gange, resten jeg skal lave ser noget lettere ud, da mange af tingene vil gå ud med hinanden.


Skriv et svar til: isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.