Matematik

Stigning

18. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg troede jeg vidste hvordan det fungerede, men mine resultater giver bare ikke mening. Så noget hjælp ville være rart :)

Vedhæftet fil: Vin.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opstil en eksponentiel model     f(x) = b · ax  , hvor x er antal år efter 2010  og f(x) er det årlige forbrig i antal mio. liter.

Her er b startværdien (192) , og a = 1 + 0,013   er fremskrivningsfaktoren.

b) Løs ligningen     f(x) = 200 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 4 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af mathon

b)                 

                           b\cdot a^x=f(x)

                           a^x=\frac{f(x)}{b}

                           \log\left ( a^x \right )=\log \left ( \frac{f(x)}{b} \right )

                          \log(a)x=\log\left ( \frac{f(x)}{b} \right )

                          x=\frac{\log\left ( \frac{f(x)}{b} \right )}{\log(a)}

                        


Skriv et svar til: Stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.