Matematik

Reducering

18. februar 2015 af jeanluca (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er denne reduceringsopgave regnet rigtigt?

5a – 4(a – 2) + (3a +2)2

7a + 12

Det jeg er i tvivl om er om man ganger 2 ind i parentesen selvom 2 tallet står bag parentesen?

(3a +2)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af mathon

Det afhænger af
om
                 1)  (3a+2)2    betyder    (3a+2)•2

                 2)  (3a+2)2    betyder    (3a+2)2  (sjusket skrevet)

Hvis 1)
                      5a – 4(a – 2) + (3a +2)2  =  5a – 4(a – 2) + 2·(3a +2)
       


Svar #2
18. februar 2015 af jeanluca (Slettet)

Det betyder som henvist i nummer 1) og ikke i potens :-)

I tilfælde af potens, hvordan ville den så have ser ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af mathon

i potenstilfældet:

               5a – 4(a – 2) + (3a+2)2  =  5a - (4a-8) + (9a2 +12a +4)


Svar #4
18. februar 2015 af jeanluca (Slettet)

Hvis man skal forklare hvorfor (a+b)^2 er det samme som (a+b)(a+b) hvad siger man så?

Er det at (a+b)^2 er det samme som (a+b)•(a+b), fordi potens betyder gange med sig selv eller kan det forklares på en anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2015 af mathon

                  (a+b)(a+b)  =  a2 + ab + ba + b2  = a2 + ab + ab + b2  =  a2 + 2ab + b2

og
                 din potensforklaring.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.