Matematik

Trigonometri og funktioner

18. februar 2015 af Ninsemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folks :)

Jeg har tre opgaver som jeg ikke rigtig forstår :)

Håber nogen vil hjælpe :)

Opgaverne er vedhæftede :)

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af selmalyn (Slettet)

Opgave 1:

Jeg vil sige at du først skal finde forskriften gor linjen y=ax+b.

\Deltax=4

[\Delta] x=2

For at finde a:

4a=2

a=1/2

For at finde b:

y=1/2x+b

5=1/2(0)+b

b=5

Forskiften er y=1/2x+5

Så indsætter man det trejde punkt i ligningen:

19=1/2(30)+5

19\neq20


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af selmalyn (Slettet)

Opgave 2.

Fokuserer blot på trekanten ABC.

Du kan udregne vinkel (lad os kalde den) B1: 180-38=142grader. Også kender du også vinkel A: 180-142-27=11grader.

Vi kender derfor både A og a. Og vi mangler c. Til dette kan vi bruge at:

a/sinA=c/SinC

15/Sin(11)=c/sin(27)

(15/Sin(11))*sin(27)=c

c=26,17m


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fremgangsmåden er korrekt, men beregningen er gået galt. Man har

        c = a·sin(C)/sin(A) = 15,0 · sin(27º) / sin(11º) = 35,689 m .


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3. Benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel C. Man betragter begge løsninger.


Skriv et svar til: Trigonometri og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.