Matematik

Differentialregning

18. februar 2015 af karlosi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, håber i kan hjælpe mig med følgende svære opgave.

Det er opgave 158.

Er f(x) kontinuert i x=1?

Er f(x) differentiabel i x=1?

Hvordan kan man egentlig finde ud af om en funktion er kontinuert eller differentiabel?

Mange tak på forhånd?

Vedhæftet fil: IMG_0066.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af mathon

Ingen ved, hvilken opgave du henviser til.


Svar #2
18. februar 2015 af karlosi (Slettet)

Der er en fil sendt med:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af mathon

Om f(x) er kontinuert i for x = 1, afhænger af
om
               \frac{1}{2}\cdot 1+\frac{3}{2}=\sqrt{1}+1

Om f(x) er differentiabel for x = 1, afhænger af
om

               \left (\frac{1}{2}x+\frac{3}{2} \right ){}'=\left (\sqrt{x}+1 \right ) {}'    for x = 1


Svar #4
18. februar 2015 af karlosi (Slettet)

Tak, men hvordan løser jeg egentlig udtryk 2, skal jeg bare differentiere på begge sider af ligehedstegnet eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man skal differentiere de to forskrifter og undersøge, om de har samme værdi for x = 1 .


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.