Fysik

Er der noget der kan hjælpe mig med denne opgave

18. februar 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæft et billede af opgave :)

Vedhæftet fil: opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af mathon

Spændingen over
parallelforbindelsen
er
                                      U_p=(10{,}7\; V)-(5{,}1\; V)=5{,}6\; V=\left ( 4{,}7 \right\; \Omega )\cdot I_3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af peter lind

Der står at man skal beregne modstandene R1 og R2 . Disse er givet i opgaven, så det er meningsløst.

Du skal snarere finde strømmene.

Beregn erstatningsmodstanden af de paralelt forbundne modstande R2 og R3

Beregn dernæst den totale modstand som resultatet af de serieforbundne modstande R1 og erstatningsmodstanden beregnet ovenfor.

Brug dernæst Ohms lov til at finde den totale strøm i netværket.

Brug dernæst Ohms lov til at finde resten


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af mathon

                                     U_p=(10{,}7\; V)-(5{,}1\; V)=5{,}6\; V=\left ( 4{,}7 \right\; \Omega )\cdot I_3

                                      I_3=\frac{5{,}6\; \Omega \cdot A}{4,7\; \Omega }=\frac{56}{47}\; A

                                      I_2=1{,}3\; A

1. strømdelingslov:
                                      \frac{R_2}{R_3}=\frac{I_3}{I_2}=\frac{\frac{56}{47}}{\frac{13}{10}}=\frac{560}{611}

                                      R_2=\frac{560}{611}\cdot R_3=\frac{560}{611}\cdot \left (4{,}7\; \Omega \right )=\frac{56}{13}\; \Omega\approx \mathbf{\color{Red} 4{,}31\; \Omega}

Strømmen i hovedledning
er:
                                       I_1=I_2+I_3=\left (\frac{56}{47}\; A \right )+\left ( \frac{13}{10}\; A \right )=\frac{1171}{470}\; A                 

Heraf kan R_1 beregnes:

                                       R_1=\frac{U_1}{I_1}=\frac{\frac{51}{10}\; \Omega \cdot A}{\frac{1171}{470}\; A}= \frac{2397}{1171}\; \Omega \approx \mathbf{\color{Red} 2{,}05\; \Omega}


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Tildel knudepunktsspændingen mellem modstandene værdien: 

Uk = UE - U1

R2 = Uk / I2                  ( Ohms lov )

I1 = I2 + ( Uk / R3 )        ( Kirchhoffs strømlov + Ohms lov )

R1 = U1 / I1                  ( Ohms lov )


Skriv et svar til: Er der noget der kan hjælpe mig med denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.