Matematik

Differentialregning

18. februar 2015 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = 3e^{x+1} og x^{_{0}} = -1

Jeg skal finde grænseværdien

\Delta y = 3e^{-1+h-1} = 3e^{h}

\frac{\Delta y}{h} = \frac{3e^{h}}{h} = 3e

er det korrekt?

Facit siger f'(-1)=3

hvad sker der med e?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af Heptan

\frac{\Delta y}{h} = \frac{3e^{h}}{h} = 3e

Du kan ikke dividere med h på den måde, tjek evt. potensregnereglerne igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af Heptan

Differentierer man f(x) får man

f'(x) = 3ex+1

Beregner man f'(-1) får man

f'(-1) = 3e-1+1 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af peter lind

f(-1+h)-f(h) =  3*e(-1+h)-1  - 3*e-1+1


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2015 af Heptan

#3

Er det ikke

f(-1+h)-f(h) = ...

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2015 af peter lind

#4 Jo har rettet det


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2015 af Heptan

f(-1+h)-f(h) =  3*e(-1+h)+1  - 3*e-1+1 =


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er da

        f(-1+h) - f(-1) = 3·e(-1+h)+1 - 3·e-1+1 = ...


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.