Fysik

Hjælp til opgave 1

19. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en kinetisk energi? Og hvordan laver jeg opgave B? D;

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af hesch (Slettet)

Ved lineær bevægelse er den kinetiske energi:

Ekin = ½ * m * v2    ( Den formel kender du da godt )

Indsæt m og v.

Undskyld:  Jeg overså det var opgave b).


Svar #2
19. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

#1

Ved lineær bevægelse er den kinetiske energi:

Ekin = ½ * m * v2    ( Den formel kender du da godt )

Indsæt m og v.

Har lavet den, men tak! Ved du hvordna jeg laver B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Omregn de 4000 bar til N/m2.

Arealet af projektilets bund udregnes af kanonrørets diameter.  Find herved kraften på projektilet.

F = m * a.     Isoler a.

Opgave c) :   Pas.


Svar #4
19. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Det var sådan jeg havde gjordt, men voldsom acc.. D:

Det er jo en acceleration på 154000..


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af mathon

4000 bar = 4·108 N/m2

A = (π/4)·d2 = (π/4)·(2,75 m)2 = 5,93957 m2

                                           F=m\cdot a=p\cdot A

                                                      a=\frac{p\cdot A}{m}=\frac{\left ( 4\cdot 10^8\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( 5,93957\; m^2 \right )}{14000\; kg}=169.702\; \frac{m}{s^2}


Svar #6
19. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

#5

4000 bar = 4·108 N/m2

A = (π/4)·d2 = (π/4)·(2,75 m)2 = 5,93957 m2

                                           F=m\cdot a=p\cdot A

                                                      a=\frac{p\cdot A}{m}=\frac{\left ( 4\cdot 10^8\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( 5,93957\; m^2 \right )}{14000\; kg}=169.702\; \frac{m}{s^2}

Tak, ved du hvordan C'eren skal laves? har lidt problemer ..


Svar #7
19. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Har prøvet V1•T_1•P_1=V2•T_2•P_2


Skriv et svar til: Hjælp til opgave 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.