Matematik

Omvendt proportionalitet

19. februar 2015 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med den her sidste opgave og kan simpelhen ikke finde ud af det håber på hjælp og forklaring tak:


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2015 af Soeffi

Omvendt proportional betyder her, at y=a/x eller x·y=a, hvor a er en konstant, dvs. a forbliver den samme uanset, hvordan x og y ændres. 

Det skal du bruge i tabellen, idet du fra første søjle får, at x·y=10·4=40=a. Brug nu y=40/x til at finde sidste felt. 

Du kan også bruge reglen om, at når to variable er omvendt proportionale gælder, at når den ene fordobles, så halveres den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af mathon

                         x_2\cdot y_2=x_1\cdot y_1=10\cdot 4=40

                                          y_2=\frac{40}{x_2}=\frac{40}{20}


Svar #4
19. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Tak for hjælpen, vi kan godt blive enige om hvis der så ved x felten stod 30 ved y ville der så stå 0 i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er helt forkert. Læs forklaringen i #2 igen. Repeter ligefrem og omvendt proportionalitet fra folkeskolen.

Når to størrelser x og y er omvendt proportionale, er deres produkt x·y en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2015 af mathon

                                              x\cdot y=40

                                               y=\frac{40}{x}

                                               y=\frac{40}{30}

                                               y=\frac{4}{3}


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.