Fysik

Bølger! (SUK!)

21. februar 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan se om det her er okey?!

OG hvordan jeg kommer videre?! :)

tegningen viser beliggenheden af en vandbølge til to forskellige tidspunkter. Den nederste tegning viser bølgens position 0,12 s senere end den øverste.

Bestem ud fra tegningen amplitude, bølgelængde, hastighed, periode og frekvens af bølgen. De nødvendige mål er anført på tegningen.

Amplitude; A. = 2cm.

Bølgelængde; λ= 8cm.

Hastigheden; V = 3cm./0,12s. = 25cm/s.

Periode;

Frekvens;

Vedhæftet fil: Bølgeopgave 208.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af mathon

   brug
             f\cdot \lambda =v

             \frac{1}{T}\cdot \lambda =v

             T=\frac{\lambda }{v}      

             f=\frac{1}{T}     eller      f=\frac{v}{\lambda }


Svar #2
21. februar 2015 af Naglfar (Slettet)

Ja! :D 

Men bliver hele tiden forvirret over hvilken hvor.....

Det er det jeg kæmper med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Bølger! (SUK!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.