Fysik

Kredsløb (resistor)

21. februar 2015 af Akademisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har svært ved at komme igang med de tre første vedhæftede opgave (se vedhæftet dokumentet).

I spørgsmål A har jeg svaret:

P = R2 * I22 = 9 Ω * (0,41 A)2 = 1,5129 W

I spørgsmål B:

I1 = U/R = 12 V/ 18 Ω = 0.667 A

Spg C har jeg ikke kunne finde ud af

Jeg er overhovedet ikke sikker på at det er rigtigt.

På forhånd 1000 tak for svar og fortsat god weekend til alle!

:-)

Vedhæftet fil: fYSIK.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af mathon

    R2 + R3 = 27 Ω

               2. strømdelingslov:

                                          \frac{I_1}{I_2}=\frac{R_2}{R_1}=\frac{27}{18}

                                           I_1=\frac{3}{2}\cdot I_2=1,5\cdot (0,41\; A)=0,615\; A


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0: 

B)    Det er nemmest at beregne batteriets polspænding ( den skal du alligevel bruge i C): 
       Upol = I2 * ( R2 + R3 ).  Herefter:  I1 = Upol / R1.

C)    Spændingsfald over Ri:   URi = U0 - Upol.  
       Ri = URi / ( I1 + I2 ).


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2015 af Soeffi

Indsætter opgaven.


Skriv et svar til: Kredsløb (resistor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.