Matematik

KOMBINATORIK HJÆLP!

21. februar 2015 af heyman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er en sød sjæl, der kan hjælpe med nedenstående opgave.. Tak på forhånd :)

Det danske nummerplade-system for personbiler er bygget op med to bogstaver efterfulgt af 5 cifre i intervallet 20.000 til 59.999.

Bogstavskombinationerne BH, BU, CC, CD, DK, DU, EU, KZ, MU, PU, PY, SS, UD, UN og VC springes over.

Bogstaverne F, G, I, Q, W, Æ, Ø og Å anvendes ikke. Bogstavet O bru­ges kun som første bogstav i en kombination.

Derudover er der ca. 100 kombinationer, som ikke anvendes. I denne opgave sættes tallet til 100.

Hvor mange personbiler kan der registreres med dette sy­stem? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af mathon

                4\cdot 10^4\cdot 21\cdot 20-15-100


Svar #2
21. februar 2015 af heyman (Slettet)

Jeg tænker på 4*10^4 pga intervallet, self trækker man 15 og 100 fra.hvorr kommer 21 og 20 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af mathon

Alfabetet har 29 bogstaver når w medregnes:

Dog anvendes de 8 bogstaver F, G, I, Q, W, Æ, Ø og Å ikke.

Af de 21 anvendes O ikke på andenpladsen.


Svar #4
22. februar 2015 af heyman (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: KOMBINATORIK HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.