Matematik

Trigonometri

23. februar 2015 af denumulige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kloge mennesker

har brug for hjælp til at regne en flods bredde.

Har vedhæftet et billede.

Vedhæftet fil: Trigonometri b.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af mathon

                                  \left | BC \right |=\frac{\sin(79^{\circ})}{\sin(79^{\circ}+64^{\circ})}\cdot \left ( 11\; m \right )

flodbredde:
                                 h=\left | BC \right |\cdot \sin(64^{\circ})=\frac{\sin(79^{\circ})\cdot \sin(64^{\circ})}{\sin(79^{\circ}+64^{\circ})}\cdot \left ( 11\; m \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:flod_træ.png

Svar #3
23. februar 2015 af denumulige (Slettet)

Hej Marton.

Det du fortæller mig nu er at jeg har brugt den forkerte formel for udregningen af BC, som er det lille a.

har brugt denne formel til udregningen af siden a, som står i min bog a/sin(A) =b / sin(B). 

Nu er jeg endnu mere forvirret :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2015 af mathon

            \left | BC \right |=\frac{\sin(79^{\circ})}{\sin(79^{\circ}+64^{\circ})}\cdot \left ( 11\; m \right )=\frac{\sin(79^{\circ})}{\sin(37^{\circ})}\cdot \left ( 11\; m \right )

det har jeg skam ikke fortalt dig,
men at
                    \sin(180^{\circ}-v)=\sin(v)
                    \sin(180^{\circ}-(79^{\circ}+64^{\circ}))=\sin(79^{\circ}+64^{\circ})=\sin(37^{\circ})


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.