Matematik

Pythagoros

24. februar 2015 af anonym005 - Niveau: 8. klasse

Hej, vi er lige begyndt på et nyt emne i matematik, som er pythagoros. 

Jeg har haft lidt fravær det sidste stykke tid, så jeg ville meget gerne have hjælp og en forståelse til de opgaver vi har fået for. 

Jeg har en trekant. Den første katete (a) er 10 cm. Den anden katete (b) er 2 cm. Hypetonusen (c) er ukendt. Hvordan kan jeg regne mig frem til hvor mange centimeter hypetonusen er? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2015 af ChristineSaabye (Slettet)

Phytagoras læresætning lyder: a2 + b2 = c

Derfor siger du 102 + 22 = c

102 + 22 = 1042   Nu har du resultatet i anden, for at det bliver "normalt" tager du kvadratroden af den.

kvrod104= 10,2

dvs. a= 10 cm b= 2 cm c= 10,2 cm


Svar #2
24. februar 2015 af anonym005

Super tak for svaret ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er en lille tastefejl. Bemærk, at 102 + 22 = 100 + 4 = 104, ikke 1042 .

Phytagoras --> Pythagoras


Skriv et svar til: Pythagoros

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.