Matematik

Find x.

24. februar 2015 af julle1991 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg har en eksponentiel funktion hvor jeg skal finde x.
100=67•1,026^x
Hvordan isolerer jeg x??

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af mathon

                        c=b\cdot a^x

                       a^x=\frac{c}{b}

                       \log\left (a^x \right )=\log\left (\frac{c}{b} \right )

                       \log\left (a \right )\cdot x=\log\left (\frac{c}{b} \right )

                       x=\frac{\log\left (\frac{c}{b} \right )}{\log\left (a \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2015 af peter lind

Divider ligningen med 67 og tag dernæst logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: Find x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.