Matematik

omregne fra kg/m3 til g/cm3

26. februar 2015 af shain - Niveau: 8. klasse
Hvordan omregner man 20 kg/m3 til g/cm3?
Mit bud 20 kg *10^-3?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af peter lind

Enheden skulle jo være g/cm3 og ikke kg/cm3

1m = 100 cm så 1m3 = 1003cm3 = 106 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2015 af mathon

                   \frac{kg}{m^3}=\frac{g}{dm^3}=\frac{mg}{cm^3}


Svar #3
26. februar 2015 af shain

1 m3 = 1000 liter
1dm3= 1 liter = 1000 cm3
20 kg skal laves om til cm 20*10^3 cm/10^6

Svar #4
26. februar 2015 af shain

Men er 20 kg/m3= 0,02 g/cm3??

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2015 af mathon

 #8                   

                      20\; \frac{kg}{m^3}=20\; \frac{mg}{cm^3}=0,020 \frac{g}{cm^3}


Svar #6
26. februar 2015 af shain

Tak mathon

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2015 af Soeffi

#4 Men er 20 kg/m3= 0,02 g/cm3??

Du omskriver 20 kg/mved at benytte, at 1kg = 1000g og 100cm = 1m. Du får:

20kg/m^{3}=

\frac{20 (kg)}{(m)^{3}}=\frac{20\cdot(1.000g) }{(100cm)^{3}}=\frac{20.000g}{100^{3}cm^{3}}=\frac{20.000g}{1.000.000cm^{3}}=\frac{2g}{100cm^{3}}=

0,02g/cm^{3}


Skriv et svar til: omregne fra kg/m3 til g/cm3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.