Matematik

kan nogen hjælpe

26. februar 2015 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

er der nogen der kan hjælpe med det sidste spørgsmål jeg har skrevet i dette link: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1577629 


Svar #1
26. februar 2015 af louisehanseen (Slettet)

er der nogen som kan hjælpe mig i linket??


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2015 af Therk

Det eneste der er i din fil er

\bigg( 19 \cdot \frac{\sqrt{-50^2+100\cdot 50 +14400}}{65} \bigg)

Det kan du reducere. Andet led i kvadratroden er

100\cdot 50 = 2\cdot 50 \cdot 50 = 2\cdot 50^2

og tredje led er

14400 = 144\cdot 100 \color{blue}= 12^2\cdot 100.

Første og andet led er nu ens til en faktor to, så

2\cdot 50^2-50 ^2 = 50^2 \color{blue} = 2500 = 25 \cdot 100

og de to led har nu en faktor 100 tilfælles. Dermed

25\cdot 100 + 12^2\cdot 100 = (25+12^2)\cdot 100 = 169\cdot 100 \color{blue}= 10^2\cdot 13^2

og det er lige til at tage kvadratroden af - vi skal blot fjerne potenserne. Med

\frac{130}{65} = 2

er du næsten færdig.


Skriv et svar til: kan nogen hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.