Matematik

f(x) og f'(x)

27. februar 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er lidt forvirret på følgende punkt:

Hvad finder man, når man bestemmer f(x)=0

og hvad finder man, når man bestemmer f'(x)=0

Jeg mener, at man ved f(x)=0 bestemmer rødderne, og ved f'(x)=0 bestemmer ekstramaer. Er dette korrekt antaget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er delvis korrekt.

Ved at løse ligningen f(x) = 0 finder man x-koordinaterne til skæringspunkterne mellem grafen for f(x) og x-aksen. Løsningerne til ligningen f(x) = 0 kaldes også funktionens rødder.

Ved at løse ligningen f '(x) = 0 finder man mulige værdier af x, hvor f(x) har et lokalt ekstremum. Man finder de x-koordinater, hvor grafen for funktionen f(x) har en vandret tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2015 af mette48 (Slettet)

f(x)=0 du finder  funktionens skæring med x-aksen

f'(x)=0 du finder de steder hvor grafen er vandret (max og min)

Ja det du ener er rigtigt og blot en anden måde at udtrykke det på end jeg har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør skelne mellem funktionen selv og funktionens graf.

Selv om funktionens graf har en vandret tangent i et punkt, er det ikke ensbetydende med, at funktionen har et lokalt minimum eller maksimum i dette punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

nummer!?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

Det er mig Stygotius!!!!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: f(x) og f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.