Kemi

beregn pH

01. marts 2015 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

a) Phosphorsyre, H3PO4, er en trivalent syre med pKs1 = 2,12, pKs2 = 7,21 og pKs3 = 12,37. Beregn
først ligevægtskonstanten for reaktionen:
2 H2PO4(-) -> HPO4(2–) + H3PO4
Beregn dernæst, under hensyntagen til ovenstående ligevægt, koncentrationen af H2PO4 (–), HPO4(2–)
og H3PO4 i en 0,100 M opløsning af NaH2PO4 og beregn slutteligt pH i opløsningen.

Jeg finder ligevægtskonstanten til at være 8.13 *10^-6 således:

http://puu.sh/ghOBY/99ca44eeab.png

Jeg finder herefter koncentrationerne således:

http://puu.sh/ghODa/1a6746bc7b.png

Jeg er i tvivl om hvordan jeg regner pH. Er det bare den samlede koncentration af [H+] jeg skal kigge på? 

Der må være 0.2 M [H+].. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

nummer!!??!?

Du kan se det i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=0JcNeflUAKc


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af Heptan

Det er ikke så underligt, da du har glemt at sætte nævneren i anden.

Indsæt dine nye koncentrationer i et vilkårligt ligevægtsudtryk, fx

K_{S1}=\frac{[H_2PO_4^{-}]}{[H_3PO_4]}\cdot [{H^+}]

pH=-\log [H^+]


Skriv et svar til: beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.