Matematik

Moms

03. marts 2015 af Kaaatrineee (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Jeg har to opgaver, jeg meget gerne vil have hjælp til. Her kommer de: 

Valutakurser -> US-dollar: 751,84 & Norske Kroner: 91,92

Momstakster -> Danmark: 25% & Norge: 23% & USA: 20%

Pris for en lommeregner -> 119 d.kr. & 227 n.kr. & 12,50 $

Pris for en deodorant -> 24 d.kr. & 32,50 n.kr. & 2,50 $

Pris for en cd -> 111,50 d.kr. & 153,50 n.kr. & 15 $

Momstaksterne varierer fra land til land.

1) Hvor mange penge har man købt for i hvert af de tre lande, hvis momsen er 130 kr.?

Facit -> DK: 520 d.kr. USA: 650 d.kr. NORGE: 565 d.kr.          Hvordan???

2) Hvad koster lommeregneren i Norge, USA og Danmark, hvis man får 15% rabat?

Facit -> DK: 126,50 d.kr. USA: 95,75 d.kr. NORGE: 218,25 d.kr.          Hvordan???

- Alt hjælp er velkommen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2015 af mette48 (Slettet)

Danmark:

varens pris uden moms sættes til x kr

moms                               x*25/100 kr

pris med moms                 x*125/100 kr

moms     x*25/100=130

pris uden moms   x/4=130 ⇒ x=520 kr

varens pris med moms  520*125/100 =650 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

1) Man benytter de relevante momssatser for de tre lande.

Hvis momssatsen er m% og momsbeløbet er M, er prisen uden moms

        p = M/(m/100) = M·100/m

Det er dette beløb, der ønskes beregnet for hvert land.

2) Her beregnes prisen med moms, der fratrækkes 15% rabat, og der ganges med valutakursen k for de to andre lande.

        salg = p·(100 + m)/100 · (100 - 15)/100 · k/100

og prisen rundes til nærmeste 0,25 kr.


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.