Matematik

Matematisk tolkning

07. marts 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan tolkes følgende matematisk udtryk

n > 2 and a,b,c ≠ 0


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

n er et tal, som er større end 2.

a, b og c værdierne er ikke lig med 0.


Svar #2
07. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Okay, så i Fermat's sidste sætning a^n + b^m = c^n 

Der er n større end 2 og a,b,c må ikke være 1 eller 0. Hvis de må være 1 kan der da godt være en løsning ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

I Fermats sidste sætning er a, b, c og n hele positive tal, og n > 2 . Det er tilladt, at a, b eller c kan være 1. Men det er vist, at der ikke findes noget sådant sæt af hele postive tal (a,b,c) , der opfylder

        an + bn = cn

når n > 2 .


Svar #4
07. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#3

Hej andersen11 og tak for dit svar,

Nu forstår jeg det bedre, tak for det.

På engelsk har jeg formuleret det: Mathematically, the conjecture states that the equation a^n + b^n = c^n has no integer solutions for n greater than 2 and the integers a, b, and c cannot be 0. Er det rigtigt formuleret?


Svar #5
07. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Eller skal jeg oprette et indlæg i engelsk for at få svaret på det


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kunne skrive

The conjecture states that the equation   an + bn = c has no solution in positive integers when n > 2 .

Men bemærk at det ikke længere er "a conjecture", eftersom sætningen er bevist.


Svar #7
07. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#6

Tusind tak for det andersen11,

Men skal jeg så skrive theorem?

Og er det "when n are greater than 2" eller "when n is greater than 2."


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, sætningen kaldes normalt Fermat's Last Theorem (FLT).

Der er kun tale om, at det ene tal n skal være større end 2, så det må jo være "when n is greater than 2". Men ved at bygge verbet ind i det matematiske symbol > som vist i #6, undgår man at skulle bøje verbet.


Svar #9
07. marts 2015 af UG124 (Slettet)

N må være 3 tal så jeg tænker at det skal være "are"

Jeg tror ikke det er okay hvis jeg bruger < fordi at det skal skrives ind i en bograpport.


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, i den sammenhæng er n et bestemt tal, nemlig eksponenten i FLT, så man skal benytte verbet i ental.


Svar #11
08. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#10

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Matematisk tolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.