Matematik

hvad gør jeg

09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

 y=x^2-2x+c
hvordan beregner jeg c det er en parabel
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af mathon

Du må have flere oplysninger.


Svar #2
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

en parabel er givet ved ligningen y=x^2-2x+c

hvor c er negativt tal

Bestem første kordinaten til parablens toppunkt


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af mathon

           x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-2)}{2\cdot 1}=\frac{2}{2}=1


Svar #4
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvad hedder den formel er det for at finde rod 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2015 af mathon

Det har intet med rod at gøre.


Svar #6
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

skal jeg ikke regne c ud eller regne diskriminanten ud


Svar #7
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

er det så mit toppunkt


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2015 af exatb

Jo, regn diskriminanten ud.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2015 af mathon

Toppunktets andenkoordinat:

                                                   y_T=c-a\cdot {x_{T}}^{2}

                                                   y_T=-\left |c \right |-1\cdot 1^{2}=-(\left | c \right |+1)       da c < 0


Svar #10
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

skal jeg sætte c til noget når jeg udregner diskriminanten ud 

d=b2-4*ac


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2015 af exatb

Det er jo den du skal beregne? Du skal kende yt for at bestemme ligningen.


Svar #12
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

er d = 0


Svar #13
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

kan det passe der ingen løsning er


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2015 af exatb

Der er næppe nogen løsning her


Svar #15
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

så svaret til opgaven (3x2-x(-1)) dx,x>0 er ingen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. marts 2015 af mathon

#21

     Hvis der tænkes på

                                          x^2-2x-\left | c \right |=0         har ligningen da løsninger

                                          x=\frac{-(-2)\pm \sqrt{(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-\left | c \right |)}}{2\cdot 1}       da c < 0

                                          x=\frac{2\pm \sqrt{4+4\left | c \right |}}{2}

                                          x=1\pm\sqrt{1+\left | c \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. marts 2015 af mathon

#15
         Du blander  y=x^2-2x+c grundigt og ubrugeligt sammen med \int\left ( 3x^{2}-\frac{1}{x} \right )dx,\; x> 0
         i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1581639#1581663


Svar #18
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

men skal jeg ik beregne c


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. marts 2015 af mathon

#18
         …det er ikke muligt uden yderligere oplysninger.


Svar #20
09. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

så min parabels toppunkt er x=1 og x=1±√1+1|c|


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.