Fysik

laser lys

11. marts 2015 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

lys fra en laser sendes gennem et optisk gitter. laserlysets bølgelængde er 500 nm. afstanden mellem gitteret og skærmen er 1,00 meter. afstanden mellem 0. ordenspletten og 1. ordenspletten måles til venstre 4,5 cm og til højre 5,5 cm.

beregn det maximale antal pletter man ville kunne observere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af mathon

Helværdien af x noteres [x]

                                                    n_{max}=\left [ \frac{d}{\lambda } \right ]


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2015 af mathon

                     d\cdot \frac{x_1}{\sqrt{L^2+{x_{1}}^{2}}}=1\cdot \lambda

                     \frac{d}{\lambda }=\frac{\sqrt{L^2+{x_{1}}^{2}}}{x_1}


Skriv et svar til: laser lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.