Matematik

Hjælp til matematik opgave.

12. marts 2015 af KarolineNH (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe med de følgende opgaver, som jeg har vedhæftet?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: matematik hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

              f(x)=y=b\cdot x^a

                              1+r_y=\left (1+r_x \right )^a

erfaring
                              1+(-0,03)=\left (1+0,10 \right )^a

                               a=\frac{\log(0{,}97)}{\log(1{,}10)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2015 af mathon

Beregning af mistet passagerprocent:

                           1+r_y=\left (1+r_x \right )^{\frac{\log(0,97)}{\log(1,10)}}

                           1+r_y=1{,}19^{\frac{\log(0,97)}{\log(1{,}10)}}

                           r_y=1{,}19^{\frac{\log(0,97)}{\log(1{,}10)}}-1=-0,054075\approx -5{,}41\%


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af mathon

Hvis taksterne stiger med 19%,
stiger billetindtægten:
                                       1+r_{takst}=1,19\cdot (1-0{,}0541)=1,12562

                                       r_{takst}=0,12562\approx 12,6\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2015 af mathon

#3

korrektion:

                                      1+r_{billet}=1,19\cdot (1-0{,}0541)=1,12562

                                       r_{billet}=0,12562\approx 12,6\%


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.