Matematik

Blandet tal og noget med brøk. Svært at forklare!

12. marts 2015 af Baaaaamseee (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Færdigheds regning:
7 2/1 + 14 4/3=
(1 i tælleren. 2 i nævneren. 3 i tælleren. 4 i nævneren)
9 8/7 - 3 4/1=
(7 i tælleren. 8 i nævneren. 1 i tælleren. 4 i nævneren)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

    Du bytter vist om på tæller og nævner i forklaringen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2015 af Therk

Sådan her?

7\, \frac 21 + 14\, \frac 43

og

9 \, \frac 87-3 \, \frac 41

(I en brøk er det _{\frac {\text{t\ae ller}}{\text{n\ae vner}}})


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af mathon

                             7\tfrac{2}{1}+14\tfrac{4}{3}=(7+2)+(14+\tfrac{3}{3}+\tfrac{1}{3})=9+15\tfrac{1}{3}=24\tfrac{1}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2015 af mathon

                                    9\tfrac{8}{7}-3\tfrac{4}{1}=9\tfrac{8}{7}-\left (3+4 \right )=9\tfrac{8}{7}-7=2\tfrac{8}{7}


Svar #5
12. marts 2015 af Baaaaamseee (Slettet)

Hahaha det i parentes er det, der står på pariret:'D
Men tak for svar

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så har du jo skrevet brøkerne forkert i #0. Det er så

        7 1/2 + 14 3/4 = 7 + 14 + 2/4 + 3/4 = 21 + (2+3)/4 = 21 + 5/4 = 22 + 1/4 = 22 1/4

Prøv nu selv

        9 7/8 - 3 1/4 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2015 af mathon

   9 7/8 - 3 1/ =  (9 + 7/8) - (3 + 1/4) = 9 - 3 + 7/8 - 2/8  =  65/8


Skriv et svar til: Blandet tal og noget med brøk. Svært at forklare!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.