Matematik

find x med reduktion af bogstaver

12. marts 2015 af Carl95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal isolere x i denne ligning a*(b-x)=a*b-c

Jeg er startet lidt 

ab-ax=a*b-c

Jeg forstår bare ikke hvordan jeg isolerer x nu, jeg må da ikke sætte et gange tegn mellem a og x,og derefter enten +/- ab og a over på den anden side, så x står alene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af SuneChr

ab forsvinder og vi har tilbage
- ax = - c ⇒
  ax = c   ⇒
    x = ...


Svar #2
12. marts 2015 af Carl95 (Slettet)

x=-c+a

Kan ikke lige se hvorfor -c, bare kan blive til c som du viser ovenover? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af SuneChr

# 2  Gang med (- 1) på begge sider.
_____________
Er du sikker på, at ligningen i # 0 er den samme som i opgaven?
Er denne
a·(b - x) = a·(b - c)
ikke den rigtige?


Svar #4
12. marts 2015 af Carl95 (Slettet)

Hvorfor skal jeg gange med (-1)? 

I min opgave står der at ligningen i #0 er den rigtige. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

        a·(b-x) = a·b - c      divider med a på hver side

          b - x = b - (c/a)     isoler x

          x = c/a


Skriv et svar til: find x med reduktion af bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.