Fysik

henfald

14. marts 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe?

a) 2 g

b) 1

c) 1/2 g

d) 8,64 min? (er ikke helt sikker på den)

Vedhæftet fil: Udklip2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2015 af mathon

d)
            0,01\; g=(4\; g)\cdot\left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{2}} \right )^t

            \log\left ( \frac{0,01}{4} \right )=\log\left ( 0,707107 \right )\cdot t

            t=\frac{\log(0,0025)}{\log(0{,}707107)}


Svar #2
14. marts 2015 af Ellapigen (Slettet)

arh, okay.. præcis.. fik også 8,64 men det skal jeg vel gange med 2 for at få tiden.. min lærer sagde nemlig vi skal bruge den naturlige logartime.. men jeg forstår ikke helt hvad enheden bliver..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2015 af mathon

      t=\frac{\log(0,0025)}{\log(0{,}707107)}=\frac{\ln(0,0025)}{\ln(0{,}707107)}           

En heden er minutter.


Svar #4
14. marts 2015 af Ellapigen (Slettet)

men hvorfor er det man skal opløfte i en halv?


Svar #5
14. marts 2015 af Ellapigen (Slettet)

for så kan jeg ikke se hvordan jeg har lavet de andre opgaver rigtigt uden at opløfte med en halv..


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2015 af mathon

eller

           0,01\; g=(4\; g)\cdot e^{-0,346574\cdot t}

            \ln\left ( \frac{0,01}{4} \right )=-0,346574\cdot t

            t=\frac{\ln(0,0025)}{-0,346574}=

     


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2015 af mathon

sammenhængen er
                                       \frac{1}{2}=e^{-k\cdot T_{\frac{1}{2}}}

                                       \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}}=e^{-k}
samt
                                       m\left (t+n\cdot T_{\frac{1}{2}} \right )=\frac{n}{2}\cdot m(t)


Svar #8
14. marts 2015 af Ellapigen (Slettet)

så T 1/2 er grunden til man opløfter i en halv?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2015 af mathon

                e^{-k\cdot t}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}


Svar #10
14. marts 2015 af Ellapigen (Slettet)

okay.. men kan man argumentere således:

0,01 g = 4 g * (1/2)^t

når man så får isoleret den giver det 8,64.. men halveringstiden er på 2 minutter så tiden bliver 17,28 min.


Skriv et svar til: henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.