Matematik

Koordinat skæring

15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEJSA

Er der nogen som vil vise mig, hvordan man regne denne opgave ud? Jeg skal lave mange af denne slags, så det kunne være godt med noget hjælp, så jeg kan regne de resterende opgave

Jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: vis.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af PeterValberg

Se video nr. 33 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2015 af Soeffi


Svar #3
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

jeg forstår ikke videoen helt, kan i hjælpe med at forklare ud fra den opgave jeg har vedhæftet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2015 af Soeffi

#3

jeg forstår ikke videoen helt, kan i hjælpe med at forklare ud fra den opgave jeg har vedhæftet?

Videoen kan heller ikke bruges, da den benytter en linjes parameterfremstilling og ikke en linjes ligning.

Linket i #2 anbefaler, at du indsætter det, som y er lig med i linjens ligning i stedet for y i cirklens ligning. Dermed får du en andengradsligning i x, som giver x-værdierne for skæringspunkterne mellem cirkel og ligning. Når du har x-værdierne, kan du finde skæringspunkternes y-værdier ved hjælp af udtrykket for y i linjens ligning.


Svar #5
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

kan du prøve at vise det, med den opgave jeg har stillet? jeg skal lave 5 andre opgaver med denne slags, jeg er den type som ikke forstår hvis en person ikke viser det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2015 af Soeffi

For ciklen gælder, at alle de punkter (x, y), der ligger på den, opfylder ligningen: (x+1)2+(y-3)2=25. For punkterne på linjen gælder, at y=-x+9. En linje kan skære en cirkel i nul, et eller to punkter. Disse punkter skal opfylde begge ligninger:

(x+1)2+((-x+9)-3)2=25. Dette giver 

x2-5x+6=0

x1=2 eller x2=3

Dette giver så y-værdierne

y1=-x1+9=-(2)+9=7 og y2=-(3)+9=6.

Man får dermed skæringspunkterne: (x,y)=(2,7) og (x,y)=(3,6).


Svar #7
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

der står "Til alle opgaverne skal resultatet sammenholdes med en tegning."hvad skal det betyde


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Tegn cirklen med centrum i (-1,3) og radius r = 5, og tegn linien med ligningen y = -x + 9 , og kontroller, at de beregnede skæringspunkters koordinater er i overensstemmelse med tegningen.


Svar #10
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

skal det være sådan noget?

Vedhæftet fil:dette.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, men du skal gøre det korrekt. Tegn koordinatsystemets akser. Linien ligger ikke korrekt i forhold til cirklen. Cirklens centrum kaldes centrum, ikke radius.


Svar #12
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

Jeg har gjort følgende tegnet en cirkel med radius 5, og derefter har jeg tegnet linien med ligningen y = -x + 9.

Er dette ikke korrekt?

Vedhæftet fil:j.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Den cirkel har da ikke centrum i punktet (-1 , 3).


Svar #14
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

tror jeg læser om det på denne side http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/geometri/cirkler-og-linjers-skaring

hvis det altså er det jeg laver


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal lave en tegning, der er relevant for den pågældende opgave. Genlæs #9.


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. marts 2015 af Soeffi

Her er cirklen delt i to halvdele, for at Google skal kunne tege den.

Vedhæftet fil:cirkellinje.png

Svar #17
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

hvilket program er det?


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. marts 2015 af Soeffi

Det er Google, men det er bare fordi, jeg ikke har andet. Du søger på det, som står med farvet skrift.


Skriv et svar til: Koordinat skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.