Matematik

Reducering

15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er simpelthen elendig til at reducere

skal reducere følgende (x+1)^2+(-x+9-3)^2=20

så det bliver (x+1)^2+(-x+6)^2=20

manudregner parenteserne ved hjælp af kvadratsætningerne

men ved ik hvordan man skal gør, hvem vil vise?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo vist i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1583820 hvor den korrekte ligning er givet.

Benyt at 9-3 = 6


Svar #2
15. marts 2015 af mkdkekm (Slettet)

ja det er det, men dette handler om reducering, hvis jeg skulle lave det om til kvadratsætning hvordan ville det så være


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de kendte kvadratsætninger fra folkeskolen til at gange parenteserne ud og reducer som det er gjort i den anden tråd med den korrekte højreside 25

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.