Matematik
Eksponentiel
Er der nogen der kan hjælpe? med både opgave a og b?
Svar #2
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen f(x) - 185 er et 2.-gradspolynomium med rødderne x = -120 og x = 120 og med toppunkt
i (0 , 25) . Det har derfor forskriften
f(x) - 185 = a · (x - 120) · (x + 120)
Find nu a ved at benytte, at f(0) - 185 = 25 .
Overskriften er helt misvisende. Det har ikke noget med en eksponentiel funktion at gøre.
Svar #3
16. marts 2015 af Mayna (Slettet)
Forstår ikke helt hvad du mener med at jeg skal finde a ved at benytte f(0) - 185 = 25 ??
Svar #4
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#3
Ja. Indsæt x = 0 i udtrykket
f(x) - 185 = a · (x - 120) · (x + 120)
og benyt, at f(0) - 185 = 25 , dvs.
a · (0 - 120) · (0 + 120) = 25 ,
dvs.
a = -25 / 1202
Svar #6
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det kan jeg ikke forestille mig. Arealet er
A = -120∫120 f(x) dx .
Det er vel klart, at arealet er større end arealet af et rektangel med siderne 240 cm og 185 cm?
Svar #8
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#7
Porten indeholder et rektangel med siderne 240 cm og 185 cm. Arealet af garageporten er derfor større end arealet af dette rektangel, som er
Arekt = 240·185 cm2 = 44400 cm2 = 4,44 m2 .
Det er derfor helt absurd at spørge, om arealet skulle være -0,020799 .
Det samlede areal af garageporten er så
Aport = -120∫120 f(x) dx = -120∫120 (a·(x-120)·(x+120) + 185) dx
= 240·185 + -120∫120 a·(x-120)·(x+120) dx
= 44400 + 2·[a·(x3/3 - 1202·x)]1200
= 44400 + 2·(25/1202)·1203·(2/3)
= 44400 + 100·120/3
= 44400 + 100·40
= 44400 + 4000
= 48400 cm2
= 4,84 m2 .
Skriv et svar til: Eksponentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
