Matematik

differentialligninger

21. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan man bestemme difinitionsmængde, blot ved at se på funktions udstykket.   

f(x)=((\frac{x^2}{x})+x-1)^2

Jeg får det ikke... der må være noget mere til det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Når funktionen er skrevet sådan, er definitionsmængden for f(x) alle de reelle tal undtagen 0, da man ikke kan dividere med 0. Det har ikke noget med differentialligninger at gøre.


Svar #2
21. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Jamen det var også min tanke... men i facit står der at Dm(f)=[0,732;\infty [    og det forstår jeg ikke ...

Jeg får givet en løsning til differentiallligning y{}'=2(x+1)\sqrt{y}    og et punkt P(2,9)

så var min opgave at bestemme forskriften og definitionsmængden for funktionen 

???


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har skrevet din løsning forkert i #0. Det skal være

        f(x) = ((1/2)x2 + x -1)2

der har hele R som definitionsmængde. Facitlisten forlanger y > 0 , hvorfor x > (√3) - 1 .

  


Svar #4
22. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Ja det har du helt ret i... . En lille taste fejl, det beklagere jeg : ( ... Men jeg forstår ikke hvor tre tallet kommer fra?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kommer fra den positive rod i ligningen   f(x) = 0 .


Svar #6
22. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

ok... Jeg må lige tygge lidt på den, men tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.