Matematik

bestem b og c i parabel

22. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået givet funktion

g(x)=-x^2+bx+c

som har en tangent i punktet P(1,16)

Tangentligningen er

t(x)=24x-8

Hvordan bestemmer jeg a og b?

Altså jeg har et punkt, men samtidig har jeg en ligning med to ubekendte. Jeg kan ikke se, hvordan jeg umiddelbart kan løse den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2015 af Soeffi

Du har følgende oplysninger:

g(1) = 16 

g'(1)=24 


Svar #2
22. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg har løst den som to ligninger med to ubekendte, og jeg fik b= 42 og c=-27

og dette passer ikke, for så får jeg ikke tangenten i (1,16).

Hvordan løser jeg den?


Svar #3
22. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

#1

Hvordan kan du vide, at g'(1)=24?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2015 af Soeffi

Koefficienten til x i tangentligningen skal være lig g(x)'s hældningskoefficient i røringspunktet, dvs x=1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:parabeltangent.png

Skriv et svar til: bestem b og c i parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.