Matematik

Hjælp! Hvad bruger man denne formel til??

23. marts 2015 af xLinus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og skal svare på en række spørgsmål inden for procent, lån og opsparing, og er nu stødt på dette:

Hvad bruger man denne formel til?

1 + R = (1 + r)n

Jeg har kigget bøger og formelsamlinger igennem, men kan intet finde om lige netop denne formel. Sidder der mon nogle kloge hoveder der kan forklare mig hvad man bruger den til? :-)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2015 af mathon

          vækstsatsen for n terminer R
          beregnes af:
                                                           1 + R = (1 + r)n


Svar #2
23. marts 2015 af xLinus (Slettet)

Tak :-)

Er det rigtigt forstået, at den så bruges hvis man f.eks. kender den månedlige rente (r) og skal beregne den årlige rente (R)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2015 af mathon

Ja
             1+R=1+r_{\aa r}=\left ( 1+r_{m\aa ned} \right )^{12}


Skriv et svar til: Hjælp! Hvad bruger man denne formel til??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.