Matematik

kegler

23. marts 2015 af biddi (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle :-)

jeg har brug for hjælp til denne opgave....

i en kegle er grundfladens radius = 1m, keglens højde = 2m.

man ønsker en markering af det sted på keglen, hvor rumfanget netop er 1m^3 regnet fra keglens spids.

Hvor skal mærket placeres? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2015 af PeterValberg

Altså en kegle-kegle

og ikke en kegle?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

For denne kegle gælder der, at diameteren er lig med højden. Man skal derfor løse ligningen

        V = (π/3)·(h/2)2·h = (π/12)·h3 = 1 m3

dvs

        h = (12/π)1/3 [enhed m]


Svar #3
24. marts 2015 af biddi (Slettet)

ja det var den første.   Tusind tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2015 af Soeffi

CAS løsning. 


Skriv et svar til: kegler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.