Matematik

Trekanter

23. marts 2015 af rftmtjgntjngtjg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man opgave b. Jeg fik bestem AB til 26,24236 og vinkel A til 49 i opgave 2a


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Dobbeltpostering med https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1586891 hvor der er givet svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2015 af 123434 (Slettet)

Bestem lABl og vinkel A

b=20

a=20

C=82*

lABl svarer til siden c.

c2=a2+b2-2*a*b*cos(C)

c2=202+202-2*20*20*cos(82)

c=√202+202-2*20*20*cos(82)=26,2424

AB er altså 26,2424

Cos(A)=(b2+c2-a2)/(2*b*c)

Cos(A)=(202+26,24242-202)/(2*20*26,2424)=49 grader

Vinkel A er 49 grader


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2015 af 123434 (Slettet)

CE=20

C=41*

Vi kender hypotenusen, som er 20

Vi ønsker at finde den hosliggende side

Cos(V)=hos/hyp

Cos(41*)=hos/20

hos=Cos(41)*20=15,0942

Den hosliggende side er 15,0942

lDCl=20*cos(41)/cos(41/2)=16,1147


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

At vinkel A er præcis 49º følger jo let af vinkelsummen i en trekant, da

        2A + 82 = 180º

|AB| findes let ved at benytte geometri i en ligebenet trekant:

        |AB| = 2·|AC|·sin(82º/2) = 2·20·sin(41º) .


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dit resultat er korrekt, men hvis andre skal kunne forstå fremgangsmåden, skal der mere forklaring til. Se for eksempel den anden tråd.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.