Biologi

Celledeling

24. marts 2015 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har i noget tid undret mig over, at når cellen har 23 antal kromosomer, hvorfor betegnes det så 4n DNA og 2n DNA = 46 når det kommer til mitose?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg er ikke helt med på dit spørgsmål?

Men ved mitose får du jo netop 23 par kromosomer, som jo er 46 antal kromosomer.

Hvad mener du helt prævist med 4n DNA og 2n DNA =46 ?

Det er korrekt at 2n DNA = 46 i et menneske.

Altså selv ved mitose ender dine celler jo med 46 kromosomer.

Hjalp det? Ellers må du lige uddybe dit spørgsmål.


Svar #2
24. marts 2015 af klovnen123 (Slettet)

Altså, hvorfor er 4n DNA = 23 kromosomer, når det kommer til meiose?


Skriv et svar til: Celledeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.