Matematik

Hjælp til matematik ( trigonometri)

25. marts 2015 af Juliemus00 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej kan nogen hjælpe mig med to regnestykker :--)

beregn vinkler og sider i trekant ABC:

Vinkel A= 20 grader, vinkel B= 85 grader, a = 8 cm


beregn vinkler og sider i trekant ABC:

Vinkel B= 35 grader, c= 8cm b= 5 cm



Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt vinkelsummen. Benyt så sinusrelationerne.

2) Benyt sinusrelationerne til at beregne vinkel C. Undersøg, om sinusfælden er aktuel her. Beregn så vinkel A, og benyt sinusrelationerne til at beregne a.


Svar #2
25. marts 2015 af Juliemus00 (Slettet)

Forstår det ikk

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvad forstår du ikke? Har du ikke lært om sinusrelationerne

        a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

I Opg 1) kender man to vinkler og dermed også den tredje vinkel. Find så siderne ved at indsætte i sinusrelationerne.

Følg forklaringen til 2) i #1.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik ( trigonometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.