Matematik

lineær funktion hjælp

27. marts 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har løst første opg. men magler hjælp til nr 2 nemlig nedenstående opg. Håber på jeres hjælp. 

Hos et flyselskab kan udviklingen i den årlige antal passagerer beskrives ved ligningen:

y = 525x + 245000

Hvor y er det antal årlige passagerer og x er antal år efter 2001.

HVor mange år går der, før det andet slyselvskab flyver flere passagerer pr. år end det første


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Din forskrift for f(x) er forkert, og du har skrevet forskriften for det andet flyselskab forkert her i opgaven.

Når du har fundet den rigtige forskrift for f(x), og hvisvi kalder forskriften for det andet flyselskab for g(x), skal man så løse ligningen

        f(x) = g(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Bemærk, at x er antal år efter 2001, ikke selve årstallet, og tjek fortegnet for hældningskoefficienten i f(x).


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2015 af 123434 (Slettet)

(0,42800)=(x1,y1) og (8,35200)=(x2,y2)

Lineær funktion-ingen procenter indblandet

x=antal år efter 2001

y=antal passagerer

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(35200-42800)/(8-0)=-950

b=y1-a*x1

b=42800-(-950*0)=42800

y=-950x+42800


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, men giv nu trådstarter selv en chance for at lave opgaven,


Skriv et svar til: lineær funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.