Fysik

Hjælp til fysik (energi)

28. marts 2015 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg skal aflevere en fysikopgave her iaften, og jeg kan ikke finde ud af det... håber der er nogle venlige sjæle der kan hjælpe... :))))


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1)

1815 W * (192 s - 58 s)

2)

Dividér svaret fra 1) med (80oC - 30oC)

3)

Dividér svaret fra 2) med 1000g.

4)

Slå selv op, hvor mange kalorier der går på en Joule.

5)

At varmefylden er uafhængig af temperaturen.

6)

a = ΔT/Δs = (ΔE/C) / Δs = (ΔE/Δs)/C = P/C

a er altså forholdet mellem varmelegemets effekt og vandets varmefylde.

Den fundne værdi af den specifikke varmefylde er lidt højere end tabelværdien (på grund af varmetab).


Svar #2
28. marts 2015 af denforviredeelev (Slettet)

EJJJ, mange mange tak :))))


Skriv et svar til: Hjælp til fysik (energi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.