Engelsk

Årsager til engelsk EU-skepsis

02. april 2015 af 123434 - Niveau: B-niveau

Det indre marked-Det indre marked gør b.la., at EU-borgere fra hele EU har ret til at bosætte sig og arbejde i et andet EU-land, end det som de er statsborgere i. Det har betydet, at østeuropæere har bosat sig og taget arbejde i England. Nogle englændere føler derfor, at østeuropæere tager arbejdet i f.eks. byggerisektoren fra dem.

Velfærdsturisme-Inden for EU er der også en regel om, at hvis en EU-borger flytter til et andet EU-land, har vedkommende rettigheder til at modtage sociale ydelser på lige fod med landets egne borgere. Det vil sige, at f.eks. en polak eller en rumæner, der flytter til England, har ret til og kan modtage sociale ydelser på lige fod med englænderne. Velfærdsturisme anvendes som begreb, når man mener, at en EU-borger flytter til et andet EU-land, hvor de sociale ydelser er bedre, for at få adgang til disse.

Hej venner. Er der andre grunde til, at englænderne er skeptiske over for medlemskabet af EU?

Tak skal I have og god påske til alle
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2015 af BGH1995

Tråden her hører ikke hjemme under "Engelsk" men under "Samfundsfag".
 

Desuden bruges bregebet "velfærdsturisme" ikke kun om EU-borgere, som flytter fra en EU-stat til en anden, fordi velfærden er bedre der. Den bruges også om generel indvandring til EU-staterne fra bl.a. mellemøsten.

Så til dit spørgsmål...:

Englands skeptis overfor EU bygger på mange af de samme grunde, som her i Danmark. 80% af al lovgivning er bestemt af EU i Danmark - Jeg forestiller mig, at nogenlunde det samme tal gælder for England. Derfor føler mange sig magtesløs i deres eget land - Vi har givet alt for meget suverænitet væk, og bestemmer ikke længere over vores eget land.

Desuden er der enormt mange eksempler på, hvordan EU har brugt pengene til at muligt nonsense. Til sidst er der mange i England, som tror på, at samme handelsbetingelser ville kunne etableres selv om man ikke er medlem af EU.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2015 af Stygotius

-Helt enig med BGH1995.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2015 af rakijovic

Skal vi være helt pernitne, hedder det ikke England, men Det Forenede Kongerige. Jeg kan dog stilles tilfreds med Storbritannien, selv om det ikke helt er det samme.

(Samme problematik med Holland vs. Nederlandene.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2015 af BGH1995

#3

Hahahahahahaha - Du er fandme sjov! :-D


Skriv et svar til: Årsager til engelsk EU-skepsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.