Matematik

trigonometri

03. april 2015 af Laila2Ariana (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa

Jeg sidder med noget trigonometri, og har brug for hjælp.

Jeg skal tegne en trekant, hvor a=60 cm og b=91 cm. Jeg har fundet ud af at c=109 cm.

Men så siger den at jeg skal beregne størrelsen af de spidse vinkler... (C=90 grader)

Håber nogen kan hjælpe...

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2015 af peter lind

Brug at tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2015 af SuneChr

Du har da en retvinklet trekant ABC ,  hvor C = 90º
Der er nu flere måder at beregne A og B på.
1)  sin A = a/c
2)  cos A = b/c
3)  tan A = a/b
Helt tilsvarende for B.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2015 af peter lind

Der kan være fejl i mellemregninger, så derfor foretrækker jeg at bruge de originale data. I dette tilfælde betyder det at man skal bruge tangens


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2015 af SuneChr

# 3
Jeg er helt enig i betragtningen.
# 2 sikrede forinden, at Pythagoras kunne stå indenfor den rette vinkel C og hypotenusens længde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den fundne sidelængde c = 109 er konsistent med, at trekanten er retvinklet med C som den rette vinkel, idet

         a2 + b2 = 602 + 912 = 11881 = 1092 .

Alle de nævnte fremgangsmåder er derfor gyldige.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.