Matematik

Integralregning

03. april 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er helt på bar bund mht. følgende opgave:

Bestem stamfunktionen L til funktionen l(x)=1/x^2, som opfylder L(1)=2.

Håber en venlig sjæl vil hjælpe gerne med en pædagogisk forklaring.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2015 af SuneChr

l(x) = x- 2
Man har
L(x) = ∫ x- 2 dx = x- 2 + 1/(- 2 + 1)  + c
Løs nu
L(1) = 2
for at finde c og dermed den til c svarende stamfunktion L til l .


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2015 af Brusebad (Slettet)

hvor går det galt henne?
Du finder det ubestemte integral. Dvs. du integrerer 1/x^2 og får så L = L' + k. Indsætter betingelsen L(1) = 2 og isolerer k for at bestemme konstanten.


Svar #3
03. april 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

Mange tak til jer begge to. Jeg forstår det nu. Ved ikke lige, hvad jeg tænkte.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.