Fysik

Hjælp

10. april 2015 af student97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

<hvad skal jeg gøre og hvordan løser man det.

1) Beregn hvor lang tid det tager at bringe 1,2 kg 6°C varmt vand til kogning i en 2000W elkedel.

2) En lydbølge har en bølgelængde på 90 cm. Bestem bølgens frekvens ved stuetemperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2015 af mathon

1)

     Uden energiudveksling med omgivelserne:

                                   t=\frac{(1,2\; kg)\cdot \left(4{,}186\; \frac{J}{kg\cdot C}\right)\cdot (100-6)C}{2000\; \frac{J}{s}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2015 af mathon

2)
                                   f=\frac{v}{\lambda }


Svar #3
10. april 2015 af student97 (Slettet)

Tusind tak mathon, det er stor hjælp.

Men jeg forstår ikke:

1) Bestem bølgelængden ved stuetemperatur for en bastone på 30 Hz og en diskanttone på 12000 Hz.

2) Lys med en bølgelængde på 470 nm sendes mod et gitter med 400 streger pr. mm.Bestem afbøjningsvinklen for 2. orden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2015 af mathon

1)
                           \lambda _{bas}=\frac{341\; \frac{m}{s}}{30\; s^{-1}}

                           \lambda _{diskant}=\frac{341\; \frac{m}{s}}{12000\; s^{-1}}

2)
      se
      https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1591579


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.