Matematik

Funktionsforskrift

10. april 2015 af denflittige (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Tilbud 1
Familien skal betale for hver time, to flyttemænd er om at læsse og tømme flyttebilen, og
for transporten.
Prisen er 1249 kr. pr. time for at læsse og tømme flyttebilen og 10 000 kr. for transporten.

Du skal beskrive sammenhængen mellem tiden til at læsse og tømme flyttebilen og prisen for
flytningen i tilbud 1 med en funktionsforskrift.

Er dette korrekt?:

f(x)=1249x+1000

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2015 af mathon

                f(x) = 1249x + 10000


Svar #2
10. april 2015 af denflittige (Slettet)

nårh ja, tastefejl :)


Svar #3
10. april 2015 af denflittige (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave.

Helles familie vil gerne finde ud af, hvor mange timer flyttemændene må bruge til at læsse og
tømme flyttebilen, hvis tilbud 1 skal være billigere end tilbud 2.


3.3 Hvor lang tid må det højst tage at læsse og tømme flyttebilen, hvis flytningen skal være billigst
med tilbud 1?

Mit bud er at jeg skal bruge den ovenstående funktion, og sætte f(x)= 16894? Jeg har dog lidt svært ved at isolere x.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2015 af PeterValberg

16894 = 1249x + 10000

1. træk 10000 fra på begge sider
2. divider begge sider med 1249

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2015 af mathon

OK


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.