Matematik

Kombinationer af kodelås

10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej folkens. Jeg har en opgave hvor jeg skal regne ud hvor mange kombinationer der er i en kodelås hvor der er tallene fra 1-8 og 4 af dem skal være trykket ned. Er der nogle der kan hjælpe mig. Kan simpelthen ikke finde ud af det :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2015 af Soeffi

Hvad mener du med "trykket ned"?


Svar #2
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)

For at låsen skal kunne låses op skal fire af tallene være trykket ned. Man skal trykke på dem. Det er knapper

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2015 af Soeffi

Dvs. der er 8 knapper, som kan trykkes ned og ikke andet?


Svar #4
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)

Ja præcis

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2015 af PeterValberg

beregn K(8,4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2015 af PeterValberg

K(n,r)=\frac{n!}{r!(n-r)!}

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)

Mange tak, men har simpelthen så svært ved at regne noget med kombinationer ud. Kunne du muligvis sætte tallene ind i formlen

Svar #8
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)


Jeg forsøgte at sætte tallene ind, men der blev summen kun 4 og det kan jo ikke helt passe. Har måske gjort noget forkert

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2015 af mette48 (Slettet)

Vis hvordan du har sat tallene ind


Svar #10
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)

Her er det
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2015 af mette48 (Slettet)

[K(n,r)={n!}/{r!(n-r)!}

Du glemmer at der står n! ikke bare n

8! /(4!*(8-4)!

8!=8*7*6*5*4*3*2*1

indsæt de rigtige tal og forkort brøken


Svar #12
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)

Hvad står udråbstegnet for?

Svar #13
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)

Har fundet ud af det nu. Tak for hjælpen

Svar #14
10. april 2015 af Sarahelund16 (Slettet)

Skal lige være sikker. Kan det her passe
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du glemmer fakultetstegnene i nævneren.

8! / (4!*4!) = 8*7*6*5*4*3*2*1 / (4*3*2*1 * 4*3*2*1) = 8*7*6*5 / (4*3*2*1) = 70


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. april 2015 af SuneChr

# 0
Du kan, uden brug af formler, sige:
Første knap kan vælges på 8 måder.
Anden knap kan vælges på 8 - 1 måder.
Tredje knap kan vælges på 8 - 1 - 1 måder.
Fjerde knap kan vælges på 8 - 1 - 1 - 1 måder.
Nu går låsen jo op, med den rigtige kombination, uanset i hvilken rækkefølge knapperne nedtrykkes.
4 knapper kan nedtrykkes på  4·3·2·1 måder
Alt i alt har vi af muligheder
8·7·6·5 / (4·3·2·1)


Skriv et svar til: Kombinationer af kodelås

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.