Fysik

Omløbstid?

11. april 2015 af SneUgle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan finder man omløbstiden hvis af en satellit der kredser om jorden?

De oplysninger jeg har er jordens masse, satellittens masse og jordens middelradius og hvor langt den er fra havets overflade. Er virkelig gået i stå :(

Havde tænkt på at bruge v = (2*pi*r)/T men kender ikke v? så er der ikke en anden formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af mathon

Der gælder:
                        F_{massetiltr\ae kning}=F_{centripetal}

                        G\cdot \frac{M\cdot m}{r^2}=m\cdot \frac{v^2}{r}          M er Jordens masse   m er satellittens masse

                         G\cdot \frac{M}{r}=v^2

                         G\cdot \frac{M}{r}=(\omega \cdot r)^2

                         G\cdot \frac{M}{r^3}=\omega ^2

                         G\cdot \frac{M}{r^3}=\frac{4\pi ^2}{T^2}

                          T^2=\frac{4\pi ^2\cdot r^3}{G\cdot M}

                          T=2\pi \sqrt{\frac{ r^3}{G\cdot M}}

                                                   

........

       G=6,6742\cdot 10^{-11}\; \frac{m^3}{kg\cdot s^2}               

                       

                       


Svar #2
11. april 2015 af SneUgle (Slettet)

Er r så jordens middelradius?
2*3.14*\sqrt{}\frac{(6.37102*10^6)^3}{6.6742*10^-^1^1*5.976*10^2^4}

= 5056.71. er det ik lidt lavt for en omløbstid at være? og hvad er enheden så


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2015 af mathon

r er middelafstanden mellem Jordens og satellittens massemidtpunkter
dvs
            r = Jordens middelradius + satellittens massemidtpunkts afstand fra jordens havoverflade.

Tidsenheden er sekunder.


Skriv et svar til: Omløbstid?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.