Fysik

halveringstid

11. april 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen, der kan hjælpe med den vedhæftede fil?

Vedhæftet fil: halveringskonstant.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af mathon

                 A(t)=A_0\cdot e^{-k\cdot t}=A_0\cdot \left(e^{\frac{\ln \left(\frac{1}{2}\right)}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^t=A_0\cdot \left ( e^{\ln\left (\frac{1}{2} \right )} \right )^\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}=A_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2015 af mathon

samt
               A=-\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=-(-k)\cdot N_0\cdot e^{-k\cdot t}=k\cdot \left ( N_0\cdot e^{-k\cdot t} \right )=k\cdot N


Svar #3
11. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men skal man ikke bruge forsøgets resultater?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2015 af mathon

Forsøgets resultater har du jo ikke oplyst.


Svar #5
11. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

hov, kan jeg godt se..


Svar #6
11. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

her

Vedhæftet fil:resultater.ods.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2015 af mathon

Foretag eksponentiel regression på dine data.


Svar #8
12. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

 det har jeg lavet.. r^2 værdien var 0,99, kan man konkludere der er en eksponentiel sammenhæng og derfor må (1) og (2) fungerer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2015 af mathon

      Ja


Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.